Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom najbardziej wymagających klientów, coraz więcej producentów decyduje się na proponowanie swoim klientom ekologicznych opakowań do żywności. http://pombaltv.pt/?bandit=mensagem-de-bom-dia-para-pedir-em-namoro&520=2d Jednorazowe pojemniki gastronomiczne wykonane z papieru czy bambusa to tylko jedne z wielu propozycji. Coraz większą popularność zdobywają również naczynia wykonane z pulpy trzciny cukrowej, zwanej także bagassą. Jakie są jej zalety i dlaczego warto je wybrać? O tym dowiedzą się Państwo w naszym artykule, do którego przeczytania serdecznie zapraszamy!

Dlaczego warto wybrać opakowania z trzciny cukrowej?

Pierwszą i najważniejszą zaletą jest tutaj fakt, że są one doskonałą alternatywą dla produktów wykonanych z tworzyw sztucznych. Dzięki wykonaniu z naturalnego materiału są w http://musicaludi.fr/?karmanik=rencontre-new-york&411=ae pełni biodegradowalne, co ma znaczący wpływ na środowisko naturalne. Ale to nie wszystko! Materiał ten nie zawiera także żadnych niebezpiecznych substancji, dlatego w momencie rozkładu nie powoduje przedostania się toksycznych związków do ziemi.

Kolejną zaletą tego wyjątkowego materiału jest także to, że doskonale utrzymuje temperaturę zarówno podczas przechowywania, jak i transportu. Niezwykle ważny jest również fakt, że opakowania wykonane z trzciny cukrowej nie wpływają na smak i zapach dań. Wszystko to sprawia, że są nie tylko bezpieczne dla środowiska i naszego zdrowia, ale zapewniają także dokładnie wszystkie te cechy, którymi mogą pochwalić się inne, bardziej http://festyvesarts.fr/wp-json/oembed/1.0/\/\/festyvesarts.fr\/ateliers-artistiques-participatifs\/embed\/\ popularne materiały do produkcji jednorazowych naczyń. Dodatkowo do produkcji naczyń z trzciny cukrowej wykorzystuje się produkt, który zostaje po uzyskaniu cukru, a nie jak w przypadku innych ekologicznych produktów np. drewnianych, czy papierowych do których wytworzenia potrzebna jest wycinka drzew.

Rodzaje opakowań z trzciny cukrowej

Zaletą bagassy jest także fakt, że można z niej wykonać praktycznie każde naczynie. Do najbardziej popularnych należą oczywiście jednorazowe talerzyki do dań głównych oraz miseczki na zupy. Doskonale sprawdzą się na wszelkiego rodzaju imprezy plenerowe, a także do lokali, których klienci cenią sobie ekologiczne rozwiązania. Ale to nie koniec zalet pojemników z bagassy! Opakowania z trzciny cukrowej mogą być także dostępne w postaci zamykanych boxów oraz pojemników do zgrzewu, które doskonale sprawdzą się z kolei w przypadku firm cateringowych oraz przedsiębiorstw zajmujących się dostawą diety pudełkowej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *